Ria-PM.reismee.nl

Waterton - Whitefish (via Glacier NP)

Bye bye Canada..... Na ruim een week Canada vandaag achter ons gelaten. Mooie dingen gezien, prachtige natuur, vriendelijke mensen. We'll be back ....!!!!

Na een grondige grenscontrole in the middle of nowhere (kofferbak open, serieuze vragen door een nog serieuzere doaunebeambte - ze nemen hun job ERG serieus) mogen we weer de USA in. Het weer wordt weer warmer, woohoo! En zo touren we Glacier NP in, het grotere zusje van Waterton NP (ze lopen letterlijk in elkaar over, alleen ligt het ene in Canada, het andere in de USA).

Maar eerlijk is eerlijk, Glacier NP is wel ECHT het grote zusje.... WOW, wat een prachtige route door dit machtig mooie park. We rijden ook nog midden door een bosbrand die net geblust is. Geeft wel een bizar contrast....

We rijden door tot de Logan Pass, die op ruim 2000 m ligt en gaan even de benen strekken naar de Hidden Lake... Wederom "maar" 5 kilometer, maar met serieus dalen en stijgen houdt deze trail ons toch weer bijna drie uur zoet. Maar ik val in herhaling als ik zeg dat het zooooo de moeite waard is als je dan bij een nagenoeg verlaten meer komt waar het water zo immens blauw is... Dan is het niet zo erg als je daarna weer ruim 1,5 uur het nodige zweet op die berg moet achterlaten..,EN zowaar wildlife tegenkomt!

Daarna door naar Whitefish, waar we vanavond slapen.

Reacties

Reacties

Marianne

Hey PM en Ria,
Geweldig om jullie verhalen te lezen en dan die foto's.....erg indrukwekkend allemaal. Geniet nog van deze geweldige trip.
Groetjes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!