Ria-PM.reismee.nl

Yellowstone 2 en Bighorn Canyon NP

Yellowstone North Loop vanaf Cody is zo'n kleine 400 km. Toch weer een serieus rondje, maar wel een mooi rondje. Alleen de weg van Cody naar Yellowstone is al de moeite waard. Dat blijft het bijzondere van de USA: hoe veel verschillende landschappen je op relatief weinig kilometers tegen komt is zo super gaaf!!!

In Yellowstone eerste stop bij de Yellowstone Falls. Okee, het zijn geen Niagara Falls, maar als je er dichtbij staat maken ze behoorlijk indruk! Daarna de route vervolgd richting Mammoth Hotsprings, weer een bijzonder freeky natuurfenomeen in het park, met prachtige kleuren en vormen. Helaas een beetje te druk daar, maar okee, dat nemen we voor lief.

Sowieso is het relatief druk in het park. Dat doet ons besluiten om de terugweg via de noordoost uitgang te verlaten. En daar worden we verrast door tig kuddes bisons. Waren we eergisteren al happy met die paar die we zagen, op deze route waren ze niet te tellen.

Eenmaal uit het park komen we per ongeluk op de Chief Joseph Scenic Highway, een mega mooie curvy route zonder veel verkeer, waar PM zijn hart met de Infinity Q50 HELEMAAL heeft kunnen ophalen (en ik bijna wagenziek uit de auto stap eenmaal in Cody gearriveerd...).

Vandaag gaan we een dagje niet naar Yellowstone maar de andere kant op, richting Bighorn Canyon National Park. Dwars door prairie/woestijn is de aanrijroute! En daarna een heerlijk mooi ruig park, amper bezoekers, prachtige views. Geen bighorn sheep gezien, maar dat kon de pret niet drukken. Wel nog een paar mensen 'gered' die op de Bigorn river met hun boot zonder brandstof waren komen te zitten - en echt, in dat park komt bijna niemand! Het was puur toeval dat ik ze zag! Aardig als we zijn hebben we hulp georganiseerd voor deze stakkers die een zware motorboot met een paar roeispanen vooruit probeerden te krijgen... Pluim voor mezelf;-)

De avond afgesloten met een onvervalste Cody Rodeo avond. Echt super leuk entertainment, topavond!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!